esmaspäev, 17. oktoober 2011

Pole mul enam vaja midagi!

Ma olen hakanud vaatama How I Met Your Mother'it. Olen alles esimese hooaja juures. Ühes osas leidis Ted, peategelane, endale tüdruksõbra - Victoria. Ted'i korterikaaslased - Marshall & Lily - pidid olema nädalavahetuseks linnast ära ja Ted & Victoria olid koos korteris. Ainult et Marshall ja Lily ei läinud linnast ära, nad olid korteris. Nad olid vetsus kinni, sest ei julgenud teisi segada. Vetsus vaatasid nad kuidas Ted & Victoria tegid kõike esimest korda. Mõistad? Nagu... Esimene suudlus, esimene õõ koos, esimene date, mis iganes. Ja siis ma mõtlesin... Meil Kätuga on kõik väga esimene praegu. Me elame koos. Kätu on minu esimene korterikaaslane. Me teeme praegu nii palju asju, mis on meile täiesti esimesed. Meie esimene kontrolltöö ülikoolis, esimene varjupaigakülastus, esimene pesupesemine, esimene pidu, esimene sleepover... Esimene, esimene, esimene...
Sellest tulenevalt tegin FBsse pildialbumi pealkirjaga "First!" ja kavatsen sinna lisada kõik esimese, mis minu & Kätu elus on. Meie ühises elus. Ja minu elus. Kätu elu uued asjad... On tema avaldada. Aga esimene... Mõte kadus.

Reede õhtul tulid meile külalised. Paidest. Kersti & Kaila käisid siin. Oli peaaegu pidu. Ja siis tulid mulle külalised - Carol & Janek. Päris tore oli. (: Mulle igaljuhul meeldis. Öösel Kaila kõrval magada, hommikul Kaila kõrval ärgata... Milline õnn!

Laupäeval käisin Kätule, oma korterikaaslasele [nii tore on seda öelda], nii kaua pinda, kuni me lõpuks riidesse panime ja varjupaika läksime. Jõudsime sinna veerand tundi hiljem, sest läksime jala ja tee oli pikk. Ja pool ajast me ei teadnud, kus me oleme. Aga jõudsime kohale ja varsti anti meile töö kätte. Jalutasime koertega. Minu esimene koer oli hullult rahulik. Ise valis, millal tagasi minna. Lihtsalt... Lihtsalt kõndis oma kuudi juurde, jäi sinna juurde seisma ja otsustas, et nüüd on kõik. Et nüüd tema jääb sinna.
Teine koer, kellega ma jalutasin... Tal oli nii palju energiat. Kui energiat saaks kokku võtta ühe numbriga, oleks tema number miljon. Tal lihtsalt... Tore koer oli. Kohe kui kuulis, et kett kukkus maha, pani jooksu.
Kolmas koer, kellega ma jalutasin, oli tegelikult koer, kelle Kätu võttis. Ta ei jaksanud väga, siis läksin talle appi. Ja siis jalutasin temaga lõpuni.
Ja siis läksime pitsat sööma. Peale sööki toppisime natukene sodi prügikottidesse, aga siis said need otsa. Siis me lihtsalt tegelesime natuke loomadega. Käisime nendega juttu rääkimas ja neid patsutamas. Ja siis me leidsime Lucase. Üks koer, kes oli nii suur, nii rahulik, nii tähelepanu vajav... Kätu kiindus väga ära. Mina ei vaadanud peaaegu ühelegi koerale silma, sest ei tahtnud kiinduda. Ma lihtsalt paitasin neid ja ajasin kaks sõna juttu.
Muidu, kas teate, ei ole varjupaik üldse kole koht. See vähemalt ei olnud. Tingimused olid täitsa inimlikud ja masendavat olukorda ma ei näinud. Muidugi on kurb, et loomad varjupaigas on, aga... Ma tahan lihtsalt öelda, et kindlasti on ka hullemaid kohti kus olla. Pealegi selle päeva jooksul, mis me seal olime, võeti sealt üks kass. Nii tore oli see.

Kätu maas istumas & Lucas teretamas.
Peale varjupaigas käiku käisime Kätuga poes ja ostsime pesupulbrit. Esimest korda elus. See on üks meie esimene. Miskipärast olime me pesu pesemise üle nii äksis, et see oli... Peaaegu väga imelik. Aga mulle meeldis. Me leiutasime süsteemi, kogusime kokku väga heleda pesu ja panime masinasse. Panime pesupulbrit, juhe stepslisse ja masin käima. See ei teind midagi. Istusime, ootasime, vaatasime. Lõpuks lükkasin ukse kinni. Ootasime veel. Masin hakkas end liigutama ja meil oli pidu. Panime koos ägedalt oma pesu kuivama ka oma eriti seksika homemade pesuresti peale. Olime liiga ekstaasis. Pesime veel pesu. Aga seekord tumedat pesu ja ma panin masina keset ööd käima. Poole pesemise pealt avastasin, et olen ideaalne naaber. Ei ole just palju neid, kes tahaks keset ööd pesu pesta. Aga siiski. Ma pesin pesu. Äge oli. Ma olin jälle rõõmsameelne.

Meie esimene pesupulber.
Homemade pesurest.
Ootamas. Vaatamas..
Laupäeva õhtul käisime Paula juures õppimas majandusteooriat. No kes kui palju õppis eksole. Aga siiski. Koju kõndides saatsin Rainerile smsi kui kade ma ikkagist olen, et ma ei ole Tallinnas koos temaga peol. Ja siis kui koju jõudsin, olin natukene kurb, aga samas teadsin, et varsti tuleb ka minu aeg. Ja siis... Rainer helistas mulle! Me ei rääkinud alguses palju. Sest et kõne ei olnud tehtud mõttega, et räägime juttu. Metsatöll oli laval ja Rainer lasi mulle, kuidas nad rokkisid. See oli... Teate küll, kuidas kõvad helid läbi telefoni kostavad. Teate küll, kuidas sellisel kontserdil on vahel raske sõnugi kuulda. Ja siis läbi telefoni see 200 km kaugusele saata... Laul, mida kuulsin otsast lõpuni, oli Äio. Ja kujutate ette. Ma istusin köögis ja nutsin silmi peast, sest vot nii õnnelik olin ma! Ma lihtsalt nautisin. Ma ei nutnut kurvastusest. Vähemalt mitte täielikult. Ma olin ülimalt tänulik sellise sugulase eest nagu seda on Rainer. Samas olin ma meeletult kurb, et ma ei olnud ise seal. Siuke... Emotsionaalne naine olin eile keset ööd. Ja see oli nii tore! Emotsionaalsed naised olid meil korteris.

Pühapäeva varahommikul kella seitsme ajal tuli Mairo siia ja siis ma olin jälle natukene emotsionaalne. Aga mitte hullult. Mul lihtsalt tuli meelde, et Rainer oli nii armas ja et Mairo on nii armas ja et mul on nii vedanud! Ma olen lihtsalt... Lihtsalt... Ma ei oska seda seletada... Ma lihtsalt täiega naudin oma elu nende inimeste pärast, kes on minu elus. Ole kasvõi täiesti suvaline vastutulija või inimene, kes mulle väga ei meeldi. Ma olen ikkagi tänulik, et sa olemas oled. Ma ei tea miks. Aga jah. Olin rõõmsameelne kell seitse hommikul.
Kell kaksteist läksin raamatukokku. Sain Gerda käest  superkonspekti majandusteooria tööks. Käisin poest läbi ja ostsin meile pesunööri. Nüüd on mu toas selline pesukuivati, et ise ka ei usu. Pesunöör jookseb üle voodi ja homemade pesurest on praktiliselt padja kõrval. Või oleks, kui ma magaks sealpool voodit. Ja siis tulin koju ja jäin magama. Kella viia ajal ärkasime üles. Aga nii tore oli magada. Eriti, kuna ma alles kell neli magama läksin. Muidugi oli see halb mõte, sest kell on kaks ja mul ei ole und... Aga siiski oli tore tududa.
Seksikas pesunöör üle mu magamispinna.

Nüüd istun köögis ja tegelen... Saja muu asjaga, millega ma tegelema ei peaks. Aga ma olen ikkagi rahul. Loodan siiralt, et teen homme majandusteooria töö ära, sest ma tõesti ei taha ainet läbi kukkuda. Ma tõesti ei taha, et majandusteooria mu ülikooliaja ära rikuks.

Ma tahan sõõrikut. Ma tahan karamelliglasuuriga sõõrikut.

1 sisemonoloogi.:

-Merilyn ütles ...

Jaa. Ma mingi aeg ei tahtnud, aga tegelt ei olegi seal üldse nii hull. Pigem... Mõnus vaheldus. Kurb natsa, aga mitte nii hull kui ma arvasin.

 

Blog Template by BloggerCandy.com